Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bableves füstölt csülökkel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Egy szép füstölt csülök,
25 dkg fehérbab,
15 dkg gyökér,
15 dkg sárgarépa,
3-4 gerezd fokhagyma,
1 ek zsír,
3 dkg liszt,
jó késhegynyi pirospaprika,
só.
A csipetkéhez: 10 deka liszt és egy tojás, valamint pici só.

Elkészítés:
Előző este beáztatom a kiválogatott babot és a megtisztított csülköt.
Másnap annyi hideg sós vízben, amennyi ellepi felteszem a csülköt, majd kb fél óra múlva a babot és a megtisztított gyökeret és sárgarépát. A lisztből, tojásból és pici sóból csipetkét gyúrok és belecsipkedem a levesbe.
A zsírból, lisztből, fokhagymából a pirospaprikával rántás készítek és berántom vele a levest.
A csülköt kiszedem és falatnyi darabokra vágva visszateszem a levesbe.
A csipetke megpuhulásáig (kb 10 perc) főzöm még a levest, majd tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Füstölt sajtos leves » Savanyú bab csülökkel » Spagetti füstölt tarjával » Füstöltkolbászos spagetti
» Toszkán bableves » Zabkorpás zöldbableves » Füstöltsajt leves » Galyasági bableves
» Tejfölös szárazbableves » Füstöltkrém » Hideg zöldbableves » Rakott hús füstöltsajttal
» Erdélyi füstölt kolbász » Füstölt sonkás kanapé » Füstölt halsaláta » Paradicsomos bableves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.