Tutireceptek.hu fejléc

Körte-szeder lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
60 dkg szeder
50 dkg körte
1 citrom leve
60 dkg cukor
1 cs. dzsemfix extra 2:1

Elkészítés:
A szedret megmossuk, lecsöpögtetjük. A körtét szintén megmossuk, lehéjazzuk, húsát kis darabokra vágjuk. A szedret és a körtét összekeverjük a cukorral, a citromlével és letakarva 3-4 órát állni hagyjuk. Hozzákeverjük a dzsemfixet, és nagy lángon felforraljuk állandó kevergetés mellett. 1-3 percig forraljuk, majd az előkészített tiszta üvegekbe töltjük. Lezárjuk, és pár percre fejtetőre állítjuk az üvegeket. Erre azért van szükség, mert így az üvegekben vákum keletkezik, és visszafordítás után a tető alatti rész steril marad.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Áfonya lekvár » Lekváros bukta másképp » Pomelolekvár » Málna lekvár
» Narancsos répalekvár » Lekváros Linzer (fenyőfa) » Hájas lekvárral » Lekváros palacsinta
» Pudingos-lekváros szelet » Málnalekváros sütemény » Kajszibarack lekvár 1 » Narancslekvár
» Kókuszos szederlekvár » Lekváros krumplilepény » Sárgadinnye-alma lekvár » Baracklekváros tekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.