Tutireceptek.hu fejléc

Körtés batyu recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg margarin
1 vaníliás pudingpor + a hozzávaló tej, cukor
1 vaníliás cukor
1 konzerv körte

Elkészítés:
Összegyúrjuk a lisztet a túróval és margarinnal. Egy éjszakán át hideg helyen tartjuk. Másnap késfokvastagságúra nyújtjuk. Elkészítjük a pudingot az előírásnak megfelelően és hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A kinyújtott tésztát nagyobb négyszögekre vágjuk és mindegyikre rakunk egy kis pudingot. Erre borítunk magházukkal lefelé félbe vágott körtét. A tésztát négy oldalról ráhajtjuk, középen felül összenyomjuk. Forró sütőben aranysárgára sütjük.

Tanácsok:
Almával is nagyon finom!


A receptet beküldte: andita1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós körtés süti » Körtés-csokis torta » Túrós batyu (Kata-féle) » Gyors kalács, batyu, csiga
» Csokis-körtés sütemény » Körtés kalács » Szüreti szőlős batyu » Húsos Batyuk
» Gyümölcsös batyu » Virsli batyuban » Almás batyu » Körtés rizssüti
» Spenótos batyu » Táska, vagy batyú, leves » Körtés-kéksajtos csirke » Francia körtés lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.