Tutireceptek.hu fejléc

Körtés batyu recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg margarin
1 vaníliás pudingpor + a hozzávaló tej, cukor
1 vaníliás cukor
1 konzerv körte

Elkészítés:
Összegyúrjuk a lisztet a túróval és margarinnal. Egy éjszakán át hideg helyen tartjuk. Másnap késfokvastagságúra nyújtjuk. Elkészítjük a pudingot az előírásnak megfelelően és hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A kinyújtott tésztát nagyobb négyszögekre vágjuk és mindegyikre rakunk egy kis pudingot. Erre borítunk magházukkal lefelé félbe vágott körtét. A tésztát négy oldalról ráhajtjuk, középen felül összenyomjuk. Forró sütőben aranysárgára sütjük.

Tanácsok:
Almával is nagyon finom!


A receptet beküldte: andita1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos batyus csirke » Spenótos batyu » Pizzás mini batyuk » Sonkával töltött batyu
» Mézes-körtés oldalas » Körtés kalács » Zöldséges batyuk » Sonkás batyú
» Körtés-kéksajtos csirke » Almás batyu » Körtés, fahéjas tej » Húsos batyu
» Almas batyu turotesztabol » Apa almás batyuja » Mézes-körtés darafelfújt » Körtés-csokis torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.