Tutireceptek.hu fejléc

Kovászos uborka kenyér nélkül recept

Kategória:


Hozzávalók:
egy 5 literes üveghez:
kb. 3,5-4 kg uborka,
2,5 l víz,
literenként 1 ek só,
1 tk ételízesítő,
pár szem bors,
3-4 gerezd fokhagyma,
1 nagy burgonya,
1 marék kapor

Elkészítés:
Az uborkákat alaposan átmossuk, egy kis kefével, vagy szivacs dörzsi részével eltávolítjuk a szúrós részeit.
Az uborkákat a végüknél (nem a száras végüknél) bevágjuk kereszt irányban elég mélyen.
Majd kezdjük el jó szorosan beletenni őket az alaposan kimosott üvegbe.
A vizet forraljuk fel a sóval,ételízesítővel, borssal.
Az uborkák tetejére tegyünk pár félbe vágott fokhagyma gerezdet.
Legfelülre tegyük a negyedbe vágott burgonyát, és a kaprot is.
A vizet a fűszerekkel nagyon forraljuk fel, lobogósra.
Ekkor öntsük fel vele az ubrkát.
Az üvegre tegyünk egy tányért, és egy nehezéket,majd tegyül legalább 3 napra napos helyre.

Tanácsok:
Rita konyhája
Amikor elkészül az uborka,még szépáttetsző rajta a víz.
10-12 óra múlva már zavarossá válik a víz, és kezd bugyborékolni, forrni.
Pár nap után távolítsuk el a burgonyákat, a kaprot is, és tegyük hűtőbe.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Liszt nélküli máktorta » Édes mézes bundáskenyér » Uborkasaláta eperrel » Savanyú rozskenyér
» Banánkenyér diétásan » Pogácsa élesztő nélküli » Uborkasambal /Indonéziai/ » Sütés nélküli kókuszkocka
» Biokenyér » Tuti jó kenyér » Toszkán kenyérsaláta » Mediterrán töltött kenyér
» Grúz diós uborkasaláta » Olivabogyós kenyér » Kenyér » Mézes püspökkenyér 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.