Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krémsajt, I. recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
1 l tejföl, 1 csapott evõkanál só

Elkészítés:
A tejfölt a sóval összekeverem és a mûanyag vagy üvegedénybe töltöm. 1 napig állni hagyom hûvös helyen (hûtõszekrényben). Ezután tüll- vagy vászonzacskóba öntöm és ugyancsak hûvös helyen felakasztom. Aláteszek egy tálat, hogy a lecsurgó levét felfoghassam. 24 óra múlva egy tiszta deszkára teszem zacskóstul, ráborítok egy tányért és legalább 4 kg-os súllyal lenyomtatom. (Ha kissé ferdére állítom a deszkát, a krémsajt leve jól csuroghat.) Újabb 24 óra múlva a krémsajtot kiveszem a zacskóból, vizes kézzel jól összegyúrom és tetszés szerinti formába simítom. A hûtõszekrényben három napig érlelem, ezután fogyasztható. Rendkívül finom, és legalább egy hétig eláll! (Ha nem eszik meg elõbb!)

Elkészítési idő: 5 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis-krémsajtos penne » Krémsajtos burgonya » Diós krémsajt » Krémsajtos tésztaöntet
» Krémsajtos uborkasaláta » Gyümölcsös krémsajttorta » Francia krémsajt házilag » Krémsajt torta
» Krémsajtlepény kékszőlővel » Hagymás krémsajt » Tejszín krémsajt » Krémsajtos burgonyasaláta
» Krémsajtos-sonkás burgonya » Krémsajtos eperparfé » Krémsajtos eperkrém » Lazactatár krémsajttal


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.