Tutireceptek.hu fejléc

Krumplibohóc recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
6-8 szem krumpli,
2 doboz tejföl,
10 dkg füstölt, reszelt sajt,
1 szál répa, megtisztítva és megreszelve,
5 dkg magozott, fekete olajbogyó,
1 db piros kaliforniai paprika,
1 tubus csemege paprikakrém.

Elkészítés:
Első lépésként megsütjük az egész krumpli szemeket. Egyenként villával megszurkáljuk őket néhány helyen, majd forró sütőbe téve kb. 50 perc alatt készre puhulnak.
Aztán a megsült krumplikat félbe vágjuk, majd mindegyik félből óvatosan kikanalazzuk a belsejüket egy tálba, a héjukat pedig félre tesszük. A krumpli belsejét törővel szinte összepépesítjük, majd hozzákanalazzuk a tejfölt, a reszelt sajtot, reszelt répát, majd az egészet alaposan összekeverjük.
Most kezünkbe veszünk egy evőkanalat, és az előbb készített ízes keveréket óvatosan visszatöltjük a krumpli héjakba.
Ezután jöhet az alkotó munka, készülhetnek a bohóc fejek. A félbe vágott fekete olajbogyókból lesznek a bohóc szemek, a vékonyan felcsíkozott és félbe vágott paprika szeletekből lesznek a bohóc szájak, végül orrként egy-egy paprikakrém pötty kerül a bohócfej közepére.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldségpaella » Rácos burgonya » Csirkés-bulgur » Kelkároszta tekercs
» Tepsishús » Besameles rakott krumpli » Sült krumpli töltve » Nyári káposzta húsgombóccal
» Sajtos rakott krumpli » Cigány lecsó másképpen » Zöldbabos burgonya » Sajtos csirkemáj-rizottó
» Tojással töltött fasírt » Csõben sült rókagomba » Burgonyás-kolbászos omlett » Égető szerelem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.