Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Besameles rakott krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
5dkg vaj v. margarin
3 ek liszt
1 liter forralt tej
2 kis doboz tejföl
4 tojás megfőzni
2 tojás a mártásba
reszelt sajt ( jó sok)
kolbász (nálunk lángolt kolbász, de ki mivel szereti)
fehér bors, köri, gyömbér, kínai fűszerkeverék, só

Elkészítés:
A fűszerekből ízlés szerint elhagyható, amit nem szeretünk esetleg.
A szokásos módon elkészítjük a rakott krumplit:karikára vágott főtt tojás, krumpli és kolbász. Erre öntjük rá a besamell mártást és sütjük aranybarnára a sütőben.

A margarint összemelegítjük a liszttel, ráöntjük a liter forralt tejet kevergetve, míg világos, csomómentes mártás lesz belőle. Beletesszük a 2 tejfölt. 2 tojás sárgáját és a reszelt sajt felét. A tojás fehérjét habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a teljes masszába.

Tanácsok:
A mártást érdemes teflonlábasban elkészíteni, mert könnyen odakap.
Előző este is elkészíthető, és másnap már csak pirosra kell sütni.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Mariann63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott krumpli Ági módra » Poharas krumplis pogácsa » Túrós rakott kifli » Édeskrumplis nudli
» Tepsis brokkoli (rakott) » Babapiskótás rakottas » Rakott krumpli máshogy » Túróval rakott kifli
» Sajtos-sonkás rakott kifli » Foghagymás rántott krumpli » Krumplis ínyenc csemege » Tepsis krumpli hagymával
» Gombás-sajtos krumplitál » Rakott sárgarépa bulgurral » Zsemlés rakott túró » Rakott túrós csusza


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.