Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Házi magvas zsemle recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
560 g finomliszt (tetszés szerint keverhető: rozs, burgonya és fehérliszt)
310 ml víz
4 dkg vaj
24 g cukor
14 g só
1 tasak instant élesztő
5 dkg szezámmag (vagy ízlés szerint lenmag, napraforgómag)
1 ek tej (a kenéshez)
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés:
Egy nagyobb tálba kimérjük a liszteket. A közepébe szórjuk az élesztőt, a tálban körbeszórjuk a többi hozzávalót, legvégül a vizet.
Egy kanállal jól összekeverjük, majd simára összegyúrjuk.
Ezt osztjuk el 10 egyenlő részre. Gombócokat formázunk, és vajazott gáztepsibe egyenlő távolságra rakjuk őket. Letakarjuk egy tiszta ruhával, és a sütőben 50 fokon duplájára kelesztjük.
Ha szépen megkelt, kivesszük, a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A zsemlék tetejére egy éles késsel keresztet vágunk, megkenjük tejjel, és kb. 20-25 percig sütjük.


sütési hőfok: 200°C
sütési mód: hőlégkeveréses


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Házi zsemle » Tejes, magvas kifli » Zsemle-fasírt » Zsemlegombóc
» Rakott zsemle » Sonkás zsemlegomboc » Zsemlében sült finomság » Kaporleves zsemlekockákkal
» Teljes kiőrlésű zsemle » Zsemlemártás » Habos, rakott zsemle » Zsemleszósz
» Vajas puffancs - zsemle » Tojás zsemlében sütve » Juhászzsemle » Csiperkés zsemlék


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.