Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krumplilángos 2 recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
75 dkg főtt, áttört burgonya
20 dkg sima liszt

zsír vagy olvasztott vaj a lángosok megkenéséhez

Elkészítés:
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük vagy megreszeljük, megsózzuk, és a liszttel együtt sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztából hengert formálunk, és vastagon fölszeleteljük, majd a jól meglisztezett gyúródeszkán minden tésztakarikából egy-egy lángost nyújtunk, és a forró tűzhelylapon vagy a gázlángra helyezett vaslapon mindkét felét megsütjük. A megsült lángosokat megkenjük olvasztott zsírral vagy vajjal.


A receptet beküldte: cirmesitompika

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepertős krumplilángos » Krumplilángos » Sajtos rúd Ági módra » Krumlis pogácsa
» Mandulás pogácsa » Nyújtott vakarcs » Poharas krumplis pogácsa » Ínycsiklandó kapros csoda
» Banános túrókrém » Zelleres palacsintafánk » Retro sajtos tallér » Kagylóforma 2.
» Sajtos pogácsa 2 » Sajtos gofri a la Syd » Diós - kaskavalos » Pikáns sajtos lángos


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.