Tutireceptek.hu fejléc

Gombás-sonkás sörkorcsolya recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
20 dkg gomba,
15 dkg sonka,
2 db száraz zsemle,
2 db tojás,
2 gerezd fokhagyma,
1 csomag leveles tészta,
1 dl tej,
só,
őrölt fekete bors,
szezámmag,
oliva olaj.

Elkészítés:
A felkockázott zsemléket áztasd be langyos tejbe. Pucold meg és szeleteld meg a gombát, majd egy kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá az összezúzott fokhagymát és a felkockázott sonkát. Egy kicsit forgasd át. Sózd és borsozd ízlés szerint, majd ha kihűlt, add hozzá a zsemlét és dolgozd össze a masszát egy felvert tojással. Nyújtsd vékonyra a leveles tésztát, vágd 10×10-es négyzetekre. Miután a töltelék fél órát állt, kanalazd a négyzetek közepébe. Csípd össze a négyzetek széleit, mindegyikből formázz egy kis batyut. A batyuk tetejét kend meg tojással, szórd meg szezámmaggal és irány a sütő. 180 fokon fél óra alatt megsülnek.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Márványsajtos sörkorcsolya » Sörkorcsolya » Gombás-sonkás csirkemell » Sajtos, túrós
» Chips mártogatóssal » Katica pogácsája » Karácsonyi sajtos pogácsa » Krumplilángos 2
» Vaníliás krémtúró » Sajtos rúd II. » Fűszeres figurák » Fokhagymás pogácsa
» Sós pálcika » Szerb sós pite » Krumplis lángos » Sajtos rudacskák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.