Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis bere II recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
A mennyiség mindig a tepsi nagyságától függ.


burgonya
liszt
tej
tojás
olaj


tejföl

Elkészítés:
Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabokkal kipótoljuk, amúgy nem probléma. A lisztből, tejből, tojásból palacsinta tésztát keverünk (kb. kétszer legyen sűrűbb, mint a hagyományosan sütött palacsinta tészta).
Olajat öntsünk bele (az is több legyen, mint a hagyományos palacsinta tésztában), sózzuk meg, és öntsük a krumplira. Akkor a legfinomabb, amikor a tészta és a burgonya vastagsága kb. azonos. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta elválik a tepsi oldalától.
Amikor kisült, azonnal tenyérnyi négyzetekre vágjuk, és a burgonyás felével felfele helyezzük tányérra. Nagyon finom enyhén sózott tejföllel megkenve.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis csirke (bulgár) » Vendégváró krumplisaláta » Krumplistészta » A legjobb krumplis pogácsa
» Nagyanyám krumplis kenyere » Krumplis mineknevezzem » Krumplis puffancs » Sváb krumplisaláta
» Krumplis sajtgolyó » Krumplis beigli » Krumplis rétes » Krumplisgombóc leves
» Krumplis tekercs » Hamis krumplisaláta » Kedvenc krumplis pogácsánk » Krumplisaláta gazdagon


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.