Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis, hagymás omlett recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
6 tojás
1 nagy fej vagy két kisebb hagyma (lehetőleg fehér vagy 4-5 mogyoró)
olaj
só, bors

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, vékony (3-4mm vastagságú) szeletekre, félkörökre vágjuk.
Egy serpenyőben bőséges mennyiségű (1, 5 dl) olajat hevítünk. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, megsózzuk. Közepes lángon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a krumplit. Nagyjából 15 perc alatt készre puhítjuk, pirítjuk a burgonyát. (Figyeljünk, hogy ne essen szét.) Kiszedjük egy tálba, felitatjuk róla a felesleges olajat. A serpenyőben maradt olajat kiöntjük.
A tojásokat elhabarjuk a sóval és a borssal, összekeverjük a krumplival.
A serpenyőben ismét olajat melegítünk, beleöntjük a krumplis tojást. Alacsony-közepes lángon 8-10 percig sütjük. Ha az alsó fele már átsült, és a teteje is kezd összeállni, de még nem dermed meg, ráborítunk a serpenyőre egy nagy tányért. A serpenyőt visszafordítjuk, kicsi olajat öntünk bele. A tányérról ügyesen visszacsúsztatjuk a lepényt az edénybe, 2-3 perc további sütés következik.
10 percig hagyjuk állni, langyosra hűlve vagy akár hidegen is tálalhatjuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós medvehagymás krém » Hagymás máj » Fokhagymás vadlibamell » Hagymás burgonyalepény
» Színes omlett » Fokhagymás szelet » Hagymás krokett » Medvehagymás saláta
» Krumplisaláta csirkemellel » Lilahagymás párizsi saláta » Újhagymás tonhal pogácsa » Fokhagymás camembert-leves
» Sonkás-hagymás lepény » Hagymás vajkrém » Hagymás zöldbabsaláta » Krumpliskenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.