Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis dóka recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
60 dk főtt krumpli, 1 tojás, annyi liszt, hogy még nyújtható lágy tésztát kapjunk(Kb 5-6 púpos evőkanálnyi), só bőven (kb.1,5 teás kanál)

Elkészítés:
A krumplit (lehet maradék püré is)összetöröm, a tojással és a sóval, liszttel elkeverem. minél lágyabb annál finomabb! Bőven meg kell lisztezni a gyúrótáblát,hogy ne ragadjon le a tészta nyújtáskor!Kb 5-6mm vastagságúra nyújtom. Fél tenyérnyi kockákra vágom, vagy nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatom, majd először a lisztes felével lefelé mindkét oldalát forró olajban megsütöm.Egy tartalmas leves után ebédre is tálalható.

Tanácsok:
Eddig még bárki evett belőle ízlett neki.


A receptet beküldte: Kmargó

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sváb krumplisaláta » Krumplis gombafasírt » Krumplis burek II. » Krumplis Berét
» Gyors krumplis tészta » Krumpliskenyér » Antonia krumplisaláta » Krumplis kiflik
» Sajtos krumplisaláta » Krumplis rizs » Krumplis fánk » Andi krumplis pogácsája
» Krumplis - répás tacsni » Illatos krumplisaláta » Krumplis mineknevezzem » Krumplis gánica másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.