Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis dóka recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
60 dk főtt krumpli, 1 tojás, annyi liszt, hogy még nyújtható lágy tésztát kapjunk(Kb 5-6 púpos evőkanálnyi), só bőven (kb.1,5 teás kanál)

Elkészítés:
A krumplit (lehet maradék püré is)összetöröm, a tojással és a sóval, liszttel elkeverem. minél lágyabb annál finomabb! Bőven meg kell lisztezni a gyúrótáblát,hogy ne ragadjon le a tészta nyújtáskor!Kb 5-6mm vastagságúra nyújtom. Fél tenyérnyi kockákra vágom, vagy nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatom, majd először a lisztes felével lefelé mindkét oldalát forró olajban megsütöm.Egy tartalmas leves után ebédre is tálalható.

Tanácsok:
Eddig még bárki evett belőle ízlett neki.


A receptet beküldte: Kmargó

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis egérke » Nagyanyám krumplis kenyere » Krumplis fasírt » Krumplis fánk
» Gyors krumplis fánk » Bécsi krumplisaláta » Édeskrumplis nudli » Krumplisaláta csirkemellel
» Német krumpliskolbász » "Krumplis pogácsa" » Gyors krumplis tészta » Krumplis gombóc
» Krumplispite » Krumplisgombóc leves » Krumplis-húsos egytál » Krumplis rétes


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.