Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tökfőzelék tavasziasan :) recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
Zsenge idei tök 1,4 klg.
1+1 db.paradicsom,paprika
1/2 fej vöröshagyma
libazsír-olívaolaj
só tengeri
teljes kiőrlésű búzaliszt
tej 1.5-2 dl.
pirospaprika 1 teáskanál
1 evőkanál bioecet alma.

Elkészítés:
A tököt meghámozom,a belsejét kiszedem De nem dobom el.Meggyalulom,libazsíron az apróra vágott hagymát megfonnyasztom,a bele a pirospaprikát a feldarabolt pari-paprika,és a tök+a belseje is.
Lefedem és főzöm elkezd levet ereszteni ekkor jöhet az ecet.Olajon a lisztet megpirítom majd tejjel eresztem fel,összeöntöm forralom és kész!!!

Tanácsok:
Én a zsenge fiatal tököt teljes egészében felhasználom.
Imádom finom és egészséges,csináld meg Te is::))))
Megnézheted a róla készült képet a zebe-zaba naplómban,a 131-es bekezdésnél,
Vigyázz Megbabonázz :))

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: pistiisti52


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökfőzelék .. » Tökfőzelék tejjel » Fimo tökfőzelék » Tökfőzelék a'la 'szti
» Diétás tökfőzelék » Tökfőzelék kaprosan » Tökfőzelék: Update2 » Tojásos tökfőzelék
» Paradicsomos tökfőzelék » Tökmetélt » Kelbimbó főzelék » Szabolcsi töltött káposzta
» Kelkáposztafőzelék » Tejszínes cukini főzelék » Kaporszósz » Joghurtos zellerfőzelék


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.