Tutireceptek.hu fejléc

Kürtőskalácsom parázs fölött sütve recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg liszt, 3 tojás, 10 evőkanál porcukor, 5 dkg élesztő, 1 mokkáskanál só, 0,5 l tej, 15 evőkanál olvasztott vaj, 1 citrom reszelt héja.

Pici étolaj a kelesztőtálba
kristálycukor a kalács meghempergetéséhez

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttattam kevés langyos, cukros tejben, majd összedolgoztam a többi hozzávalóval.
A bedagasztott tésztát étolajba forgatva kelesztőtálba tettem, s hagytam megkelni.
Miután megkelt, 5 darabra vágtam a tésztát, egyesével vékonyra kinyújtottam, kb. 2 cm széles csíkokra vágtam, s az előzőleg beolajozott sütőformára szorosan feltekertem.
Ezután a tésztát is bekentem olajjal, megforgattam kristálycukorban, s a közben elkészített parázs fölött lassan körbeforgatva megsütöttem.

Rövid idő múlva, mikor a kalács és a forma hűlni kezd, a megsült tészta magától leválik a formáról. Ekkor lehet durvára vágott dióba, fahéjba, kókuszreszelékkel, stb. megszórni, de anélkül is nagyon finom!

Tanácsok:
Fotók a naplóm 187-190. bejegyzésében!


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke joghurtban sütve » Marhakaraj sörben sütve » Nyúl zöldségágyban sütve » Túrós tészta sütve
» Hurka sütve » Csülökfalatok sütve » Kürtős kalács parázson » Tojás zsemlében sütve
» Szilvalekvár sütőben sütve » Csirkecomb borban sütve » Kifli sajttal sütve » Frankó parázs gyógyleves
» Karaj sütve » Betyárbatyu parázson » Vese parázson » Hagymás máj sütőben sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.