Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lecsófészek padlizsánon recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg padlizsán,
2 evőkanál liszt,
3 evőkanál olaj,
5 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
40 dkg zöldpaprika,
20 dkg paradicsom,
4 db tojás,
20 dkg rizs,
só,
pirospaprika.

Elkészítés:
A padlizsánt meghámozzuk, karikákra vágjuk, megsózzuk, és lisztbe mártva az olajon megsütjük.
A szalonnát kockákra vágva kiolvasztjuk, az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk rajta. Ezután beletesszük a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, a megmosott rizst és annyi vizet öntünk rá, hogy épp csak ellepje. Lefedve addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
A megsütött padlizsánt egy kiolajozott tepsi aljára sorba lerakjuk, a lecsós rizst ráterítjük, merőkanállal négy mélyedést nyomunk bele, és ezekbe a fészkekbe egy-egy tojást ütünk.
Forró sütőben megsütjük, és melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: kontitibi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgarépás-mozarellás köles » Gombával rakott krumpli » Cukkinis serpenyős » Falusi rakott káposzta
» Zöldségpaella » Dadar isi » Brokkolis fincsi tészta » Dödöle sóskamártással
» Krémsajtos burgonya » Lecsós pecsenyekacsamáj » Krumplipüréből » Vegyes grill
» Tejszínes-gombás karfiol » Rakott édes-káposzta » Vargányás lecsó bográcsban » Paprikás krumpli


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.