Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lecsófészek padlizsánon recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg padlizsán,
2 evőkanál liszt,
3 evőkanál olaj,
5 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
40 dkg zöldpaprika,
20 dkg paradicsom,
4 db tojás,
20 dkg rizs,
só,
pirospaprika.

Elkészítés:
A padlizsánt meghámozzuk, karikákra vágjuk, megsózzuk, és lisztbe mártva az olajon megsütjük.
A szalonnát kockákra vágva kiolvasztjuk, az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk rajta. Ezután beletesszük a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, a megmosott rizst és annyi vizet öntünk rá, hogy épp csak ellepje. Lefedve addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
A megsütött padlizsánt egy kiolajozott tepsi aljára sorba lerakjuk, a lecsós rizst ráterítjük, merőkanállal négy mélyedést nyomunk bele, és ezekbe a fészkekbe egy-egy tojást ütünk.
Forró sütőben megsütjük, és melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: kontitibi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Debreceni baboslecsó » Aszaltszilvás finom falatok » Dupla rántott sajt » Tojásos lecsó burgonyával
» Csirkés rizssaláta » Mexikói rizs » Csirkecsorba szerb módra » Madzsadra avagy lencses rizs
» Zamatos cukkinipalacsinta » Könnyű brassói » Karalábés rakott hús » Gombás karfiol-tál
» Tojáskrémes palacsinta » Túrós nokedli » Kelkáposztás rakott krumpli » Tálban Főtt


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.