Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Valenciai paella recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell,
25 dkg sertés szűzpecsenye,
1 kg házinyúlhús,
1 doboz konzerv kagyló,
1 doboz konzerv rákhús,
1 doboz konzerv tintahal,
1 doboz konzerv tonhal,
50 dkg rizs,
3 dl paradicsom ivólé,
1 citrom,
30 dkg zöldborsó,
25 dkg marinált paradicsompaprika,
2 dl olaj,
1 fej fokhagyma,
só és törött fekete bors (ízlés szerint),
1/2 liter sáfrányos lé.

A sáfrányos lé hozzávalói:
4 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál sáfrányos szeklice,
2 csokor petrezselyemzöld,
4 evőkanál olívaolaj,
5 dkg darált mandula,
1/2 liter víz. (1 dl vízzel péppé turmixoljuk az összes hozzávalót, majd a többi vízbe belekeverjük, és a paellát ezzel a fűszeres lével öntjük fel).

Elkészítés:
A csirkemellet ügyesen filézzük úgy, hogy az ne aprózódjon el. A nyúlhúst és a szűzpecsenyét feldaraboljuk. A halkonzerveket kibontjuk, levüket leszűrjük. Az olajat beleöntjük egy nagy serpenyőbe, amelyet később a sütőbe is betehetünk. Rászórjuk a tisztított, zúzott fokhagymát, egy-két percig pirítjuk, majd sorban, egymás után megpirítjuk rajta a húsdarabok mindkét oldalát. Rátesszük a halféléket, rászórjuk a fűszereket és beleöntjük a megmosott-lecsorgatott rizst. Jól lepirítjuk, beleszórjuk a zöldborsót, ráöntjük a paradicsomlevet és a marinált paprikát, végül felöntjük a sáfrányos lével. A paellát felforraljuk, és lefedve betesszük az előmelegített, forró sütőbe. 25 percnyi párolás után a sütő lángját elzárjuk, és még legalább 20 percig hagyjuk az ételt a sütőben, hogy a rizs az összes levet felszívhassa. Citromkarikákkal feldíszítve tálaljuk.

Tanácsok:
8 - 10 személyre


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldségpaella » Olcsó tonhalas paella » Csirkés paella » Paella - egyszerűen
» Klasszikus paella » Juhtúrós gnocci tálka » Túrós-tormás tavaszi sonka » Zuppa gallurese
» Joghurtos padlizsánkrém » Minerva sóletje » Sajtos-tejfölös galuska » Fantázia batyu
» Kolbászos rakott nokedli » Szárazbab fõzelék » Kosari » Csöves rakott krumpli


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.