| Lecsós-virslis "tokány" receptTésztafélék Hozzávalók: 40 dkg virsli felkarikázva pici olaj pirospaprika 1 fej hagyma apróra vágva zöldpaprika (4-5 db) paradicsom (3-4 db) gyros fűszerkeverék bazsalikom babérlevél cukor só bors orsótészta néhány karika fűszeres szalámi Elkészítés: Az olajon a hagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. A felkarikázott paradicsomot és paprikát rádobjuk, pici vizet öntünk alá, fedő alatt pároljuk. Később befűszerezzük, még öntünk rá vizet, és amikor már puhák benne az anyagok, akkor utánaízesítjük, és hozzáadjuk a virslit. Kicsit összeforraljuk. A végén, hogy kicsit sűrűbb legyen a szaftja, lisztet szitálunk bele, alaposan elkeverjük benne, hogy ne csomósodjon be. Beleforraljuk. Orsótésztát főzünk ki hozzá köretnek. (kb. fél kg) Tanácsok: Hamar készen van, igen ízletes, nem túl zsíros étel. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Törölt felhasználó 1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |