Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lencsefazék recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg füstölt hús (tarja, csülök)
2 szál sárgarépa
2 fej vöröshagyma
10 szem szegfűszeg
1 vegyes zöldségcsokor
60 dkg zöld lencse
2 pár debreceni kolbász

Elkészítés:
A húst feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepj. Puhára főzzük, felkockázzuk.
A hagymákba beleszúrjuk a szegfűszegeket, s a répával, a fűszercsokorral, a lencsével kuktába tesszük. Felöntjük vízzel, lezárjuk a kuktát és 15-20 percig főzzük.
A kolbászokat villával megszurkáljuk, a hússal együtt a lencséhez adjuk. Hozzáöntünk kétpohárnyit a hús főzőlevéből, és az egészet összefőzzük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapor mártás » Bundázott palacsinta töltve » Sólet » Sültkrumpli szafaládéval
» Cipóban sült füstölt csülök » Savanyú sertésnyelv » Galyasági káposztás hús » Fantasztikus tésztasaláta
» Borsópörkölt húsgolyókkal » Csirkés tálka » Polenta gorgonzolával » Gombás rakott kifli
» Csirkés alagút » Tepsis csusza » Tepsis csirkés csusza » Ananászos máj


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.