Tutireceptek.hu fejléc

Lencsefazék recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg füstölt hús (tarja, csülök)
2 szál sárgarépa
2 fej vöröshagyma
10 szem szegfűszeg
1 vegyes zöldségcsokor
60 dkg zöld lencse
2 pár debreceni kolbász

Elkészítés:
A húst feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepj. Puhára főzzük, felkockázzuk.
A hagymákba beleszúrjuk a szegfűszegeket, s a répával, a fűszercsokorral, a lencsével kuktába tesszük. Felöntjük vízzel, lezárjuk a kuktát és 15-20 percig főzzük.
A kolbászokat villával megszurkáljuk, a hússal együtt a lencséhez adjuk. Hozzáöntünk kétpohárnyit a hús főzőlevéből, és az egészet összefőzzük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meleg spárgasaláta » Rizses lecsó kolbásszal » Rakottburgonya » Sült bab
» Rakott csirkemell baconnel » Vietnami csirkesaláta » Grenadírmars (krumplistészta) » Lecsó nápolyi módra
» Csirkemáj rizottó » Zöldséges-rizses csirkecombok » Tepsis krumpli darált hússal » Bolognai tésztarakottas
» Felfújt rukkolásan » Veronai csirke » Rizottó tejszínnel » Coq au vin


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.