Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú lencseleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg lencse
5 dkg füstölt szalonna
1 fej hagyma
2 szál zellerzöld
20 dkg vegyes zöldség
1 db kis póréhagyma
20 dkg burgonya
2 dl tejföl
2 pár füstölt virsli
2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
3 db szegfűszeg
1 ek.liszt
citromlé
só,bors

Elkészítés:
Az apróra kockázott szalonnát megpirítjuk, rátesszük a finomra vágott hagymát, zellerzöldet,a karikázott zöldségeket, és a karikára vágott póréhagymát.Kb 2 percig erős lángon pirítjuk. Hozzáadjuk az előző este beáztatott és most leszűrt lencsét, a babérlevelet, és ha van teatojásunk, abba zárva kb.10 szem borsot és a szegfűszeget. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Megsózzuk és fedő alatt,lassú forrással főzzük.Félidőben beletesszük a kis kockákra vágott burgonyát, majd az egészet puhára főzzük. A lisztet elkeverjük a tejfölben, és a levessel összeforraljuk. Végül belefőzzük a darabokra vágott virslit,és citromlével ízesítjük.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyukáposztás tarja » Vágott, vegyes savanyúság » Édes-savanyú sertéscsíkok » Egzotikus lencseleves
» Vödrös savanyúságom » Lencseleves virslivel » Savanyúkáposzta saláta » Édes és savanyú
» Hordós savanyúság » Savanyú káposztás borda » Savanyú krumplifőzelék » Édes-savanyú tofu
» Dinsztelt savanyú káposzta » Édes - savanyú sertéssült » Savanyú tojásleves » Savanyú malacleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.