Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lencseleves ... recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csésze lencse
1 nagy hagyma
1 evőkanál szemne (tisztított-vaj)
1/2 csokor aprított petrezselyem
1 citrom leve
1 csipet só
1/2 kávéskanál római kömény

Elkészítés:
A lencsét kávédarálón őröljük meg (megfőzve botmixerrel, turmixban pépesíthetjük), majd négyszeres mennyiségű vízben főzzük. A szemnében (tisztított- vajban) pirítsuk aranyszínűre a vékonyra szelt hagymát, öntsük tálakba, locsoljuk meg citromlével, szórjuk meg a petrezselyemmel, s ha van, őrölt római köménnyel.

Tanácsok:
A tisztított vaj a napló,ban megtalálható


" hasznos tanácsok a konyhában címen"


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencseleves » Éjféli lencseleves » Részeges lencseleves » Lencseleves virslivel
» Savanyú lencseleves » Virslis lencseleves » Egzotikus lencseleves » Kolbászos lencseleves
» Lencseleves csipetkével » Tartalmas lencseleves » Káposztás lencseleves » Spárga leves
» Francia póréhagymaleves » Savanyú répa leves » Betyár zöldbableves » Tejszínes sajtkrémleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.