Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lencseleves ... recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csésze lencse
1 nagy hagyma
1 evőkanál szemne (tisztított-vaj)
1/2 csokor aprított petrezselyem
1 citrom leve
1 csipet só
1/2 kávéskanál római kömény

Elkészítés:
A lencsét kávédarálón őröljük meg (megfőzve botmixerrel, turmixban pépesíthetjük), majd négyszeres mennyiségű vízben főzzük. A szemnében (tisztított- vajban) pirítsuk aranyszínűre a vékonyra szelt hagymát, öntsük tálakba, locsoljuk meg citromlével, szórjuk meg a petrezselyemmel, s ha van, őrölt római köménnyel.

Tanácsok:
A tisztított vaj a napló,ban megtalálható


" hasznos tanácsok a konyhában címen"


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás lencseleves » Kolbászos lencseleves » Virslis lencseleves » Savanyú lencseleves
» Lencseleves virslivel » Lencseleves csipetkével » Egzotikus lencseleves » Éjféli lencseleves
» Tartalmas lencseleves » Lencseleves » Részeges lencseleves » Mézes szilvakrém leves
» Csípős savanyú leves » Erdei gombaleves » Currys burgonyaleves » Paviai leves


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.