Tutireceptek.hu fejléc

Lencsés madársaláta kuszkusszal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
madársaláta
fetasajt
salátaízesítő fűszer
1 gerezd fokhagyma
1 üveg előfőzött lencse (500 gr)
1 bögre kuszkusz
1 diónyi vaj

Elkészítés:
Egy tálban kikeverjük a salátafűszert (általában 3 evőkanál olaj, 3 evőkanál vízben elkeverve a salátapor). Ha nincs salátafűszerünk, használhatunk apróra vágott snidlinget minimális ecettel például.

Ezután beletesszük a megmosott salátát, ráöntjük a lencsét és az apró kockára vágott fetasajtot, valamint az aprított fokhagymát. Érni hagyjuk, míg a kuszkusz elkészül.

Egy edényben fél liter vizet forralunk 1 evőkanál olajjal és 1 evőkanál sóval. Amikor a víz felforrt, beleöntjük a kuszkuszt, és levesszük a tűzről. Gyorsan kevergetjük, és hozzádjuk a vajat. Pár percig kevergetjük, leginkább villával, hogy szépen elváljanak a szemek egymástól.

Mikor a kuszkusz kész, tálalhatunk. Kis tálkák aljára kuszkuszt, majd rá salátát merünk


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsánragu kuszkusszal » Újévi finom lencsesaláta » Lencsesaláta virslivel » Lencsés pite
» Sült paprika kuszkusszal » Lencsés sütőtök sonkával » Bazsalikomos lencsesaláta » Lencsesaláta Maris módra
» Lencsesalátám » Mustáros lencsesaláta » Csülkös lencsesólet » Madársaláta
» Almás lencsesaláta » Lencsesaláta gombával » Lencsés tészta » Lencsés tésztasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.