Tutireceptek.hu fejléc

Lencsesaláta malachússal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 egész bőrös sertéskaraj
5 gerezd fokhagyma

kakukkfű

Salátához:

25 dkg barna lencse
1 db zellerszár
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mustár
2 evőkanál olívaolaj
1 citrom leve
1 db tojás

Elkészítés:
A húst a bőr felöli oldalon a zsírrétegig bevagdossuk, majd a másik oldalon besózzuk. A bevágásokat fokhagymával és kakukkfűvel ízesítjük. Tűzálló tálba tesszük a húst, majd sütőben 90 percen keresztül készre sütjük.
A lencsét főzzük puhára. Egy keverőtálban összekeverjük a tojássárgáját, a mustárt, az olívaolajat, a citrom levét, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a zellerszárat és a lencsét, majd összeforgatjuk. Az így kapott salátát a sült hússal tálaljuk.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Újévi lencsesaláta » Sóskaleves malachússal » Almás lencsesaláta » Tojásos lencsesaláta
» Újévi finom lencsesaláta » Lencsesalátám » Szupergyors lencsesaláta » Virslis lencsesaláta
» Lencsesaláta recept » Reform lencsesaláta » Lencsesaláta » Lencsesaláta egyszerűen
» Lencsesaláta gombával » Lencsesaláta virslivel » Bazsalikomos lencsesaláta » Lencsesaláta Maris módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.