Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lencsesaláta malachússal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 egész bőrös sertéskaraj
5 gerezd fokhagyma

kakukkfű

Salátához:

25 dkg barna lencse
1 db zellerszár
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mustár
2 evőkanál olívaolaj
1 citrom leve
1 db tojás

Elkészítés:
A húst a bőr felöli oldalon a zsírrétegig bevagdossuk, majd a másik oldalon besózzuk. A bevágásokat fokhagymával és kakukkfűvel ízesítjük. Tűzálló tálba tesszük a húst, majd sütőben 90 percen keresztül készre sütjük.
A lencsét főzzük puhára. Egy keverőtálban összekeverjük a tojássárgáját, a mustárt, az olívaolajat, a citrom levét, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a zellerszárat és a lencsét, majd összeforgatjuk. Az így kapott salátát a sült hússal tálaljuk.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencsesaláta egyszerűen » Lencsesaláta recept » Lencsesaláta 2. » Lencsesaláta gombával
» Almás lencsesaláta » Virslis lencsesaláta » Újévi lencsesaláta » Lencsesaláta virslivel
» Tojásos lencsesaláta » Lencsesaláta » Reform lencsesaláta » Lencsesalátám
» Lencsesaláta Maris módra » Mustáros lencsesaláta » Bazsalikomos lencsesaláta » Sóskaleves malachússal


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.