Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposzta leves fetával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors,
10 dkg feta/krémfehérsajt
15 dkg kesudió
8 dl hús/zöldséglé
1 dl tejszín

Elkészítés:
1. Olívaolajon pároljuk puhára a felaprított hagymát, adjuk hozzá a felkockázott kelkáposztát, pirítsuk meg a káposztát.


2. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymákat, öntsük fel a húslével. 15-20 perc alatt főzzük puhára a káposztát.


3.Adjuk hozzá a tejszínt, 10 dkg fetasajtot, turmixszoljuk simára. Sózzuk, borsozzuk. A kesudiót pirítsuk meg olajjal kikent serpenyőben.

Tanácsok:
A levest a pirított kesudióval, a maradék, morzsolt fetával kínáljuk.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldségleves sajtgombóccal » Húsleves Rolanita módra » Gesztenyekrém-leves » Hideg-meggyleves
» Kelkáposzta krokett » Tejfölös céklaleves » Füstöltsajt - krémleves » Tejszínes egresleves
» Egyszerű szilvaleves » Tejszínes sütőtök leves » Póréhagyma leves » Leves másnaposságra
» Kínai Tésztaleves » Kukorica-krémleves (vegan) » Gombaleves fogyókúrázóknak » Kimélő csirkegombócleves


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.