| Rántott kelkáposzta receptZöldséges ételek Hozzávalók: 8 nagy kelkáposztalevél, 2 db egész tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál só, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez. Elkészítés: A megmosott és vastag ereitõl megszabadított kelkáposztaleveleket erõsen sós, forrásban lévõ vízbe tesszük, és az újraforrástól számított 5 percig fõzzük. Ezután leszûrjük, és jól lecsöpögtetjük. A tojásokat habosra felverjük, és belekeverjük a zúzott fokhagymát. A káposztaleveleket egyenként deszkára terítjük, és a fokhagymás tojással egész felületén bekenjük (kenõtollal célszerû végezni ezt a mûveletet). Ezután szorosan felcsavarjuk, két végét úgy hajtogatva, mintha töltött káposztát készítenénk. A kis tekercseket elõször lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, és bõ, forró olajban szép piros-ropogósra megsütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és burgonyapürével tálaljuk. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |