Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rántott kelkáposzta recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
8 nagy kelkáposztalevél, 2 db egész tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál só, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A megmosott és vastag ereitõl megszabadított kelkáposztaleveleket erõsen sós, forrásban lévõ vízbe tesszük, és az újraforrástól számított 5 percig fõzzük. Ezután leszûrjük, és jól lecsöpögtetjük. A tojásokat habosra felverjük, és belekeverjük a zúzott fokhagymát. A káposztaleveleket egyenként deszkára terítjük, és a fokhagymás tojással egész felületén bekenjük (kenõtollal célszerû végezni ezt a mûveletet). Ezután szorosan felcsavarjuk, két végét úgy hajtogatva, mintha töltött káposztát készítenénk. A kis tekercseket elõször lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, és bõ, forró olajban szép piros-ropogósra megsütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és burgonyapürével tálaljuk.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májas rántotta » Kelkáposztás csirkemell » Rántott keltekercs » Rántott töltöttkáposzta
» Töltött, rántott gomba » Juhtúros rántott hús » Zabpaníros rántotthús » Mediterrán rántott csirke
» Rántott karaj tepsiben » Parmezános rántott surimi » Rántott kenőmájas » Rántott paprikás kelbimbó
» Csirkemelles rántotta » Hurkás kelkáposzta » Rántott zöldségfélék » Rántott bárány


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.