Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposzta krokett recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta
5 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
2 db zsemle (tejben áztatott)
1 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
1 dl napraforgó olaj

Elkészítés:
A kelkáposztát sós vízben megfőzzük, utána kivesszük, lecsepegtetjük.
Húsdarálón ledaráljuk a hagymával, zsemlével és a szalonnával együtt.
A masszához keverjük a tojást, fűszerezzük. Ha túl nedves, zsemlemorzsát is adhatunk hozzá.
Kroketteket vagy pogácsákat formázunk és forró olajban barnára sütjük.
Hasábburgonya illik hozzá.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelkáposztakrémleves light » Csabai krokett » Sajtkrokett » Kelkáposztatekercs másként
» Kelkáposztaleves » Rakott kelkáposzta » Rakott kelkáposzta másképp » Kelkáposzta fasírt
» Májkrokett » Rántott kelkáposzta » Burgonya krokett » Kínai kelkáposzta főzelék
» Kelkáposztafasírt » Zöldséges krokett2 » Cukkini-krokett másképpen » Karfiol krokett


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.