Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Habos libamájpástétom recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
30 dkg pecsenyelibamáj
2 evőkanál olaj
2 dl tejszín
5 dkg mandula
2 evőkanál konyak
2 evőkanál zselatin
1 evőkanál mustár
1 kiskanál szárított kakukkfű
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors

Elkészítés:
A libamájat apró kockára vágjuk és a felhevített olajon megsütjük, majd kihűtjük. A sült libamájkockákhoz hozzáadjuk a mustárt, a kakukkfüvet, a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát, valamint egy deci tejszínt. Az egészet turmixgéppel pépesítjük.
A májas masszát sóval, őrölt borssal, konyakkal ízesítjük, majd hozzáadjuk a kevés vízben meglangyosított zselatint, a mandulát és a tejszínhab felvert másik felét. Fóliával kibélelt őzgerincformába simítjuk és legalább fél napra hűtőbe tesszük.
A formából kiborítjuk, és felszeletelve kínáljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokihabos-diós szelet » Habos-mazsolás túrótorta » Habos félholdak » Gyümölcshabos torta
» Habos rakottas » Mandarinos habos piskóta » Habos ribizlis » Almás-habos sütemény
» Habos -meggyes » Francia habos sütemény » Habos mákos Ilitől. » Habos, rakott zsemle
» Cseresznyés habos » Borhabos körte » Csokis-habos piskótatorta » Gesztenyés habos torta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.