Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Habos libamájpástétom recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
30 dkg pecsenyelibamáj
2 evőkanál olaj
2 dl tejszín
5 dkg mandula
2 evőkanál konyak
2 evőkanál zselatin
1 evőkanál mustár
1 kiskanál szárított kakukkfű
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors

Elkészítés:
A libamájat apró kockára vágjuk és a felhevített olajon megsütjük, majd kihűtjük. A sült libamájkockákhoz hozzáadjuk a mustárt, a kakukkfüvet, a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát, valamint egy deci tejszínt. Az egészet turmixgéppel pépesítjük.
A májas masszát sóval, őrölt borssal, konyakkal ízesítjük, majd hozzáadjuk a kevés vízben meglangyosított zselatint, a mandulát és a tejszínhab felvert másik felét. Fóliával kibélelt őzgerincformába simítjuk és legalább fél napra hűtőbe tesszük.
A formából kiborítjuk, és felszeletelve kínáljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis-habos piskótatorta » Finom habos sütemény » Kókuszos habos tekercs » Eperhabos torta
» Habos lekváros fánk » Habos Túrós Sütemény » Omlóshabos dióspite » Habos túrós pite
» Ananászos habos rizs » Habos túrós piskóta » Habos mákos Ilitől. » Habos rebarbarás kocka
» Málnahabos csokitorta » Csokoládés, habos kocka » Tejszínhabos szedertorta » Habos lekváros-diós linzer


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.