Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Libanoni csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell vagy comb
4 fej vöröshagyma
kevés fűszerkeverék
2 ek. olaj
1,25 liter joghurt
1 ek. vaj
2 ek. kukoricaliszt
1 tojás
5 dl víz
só.
1 ek. szárított mentalevél
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A lebőrözött, kicsontozott csirkét kockákra vágom, a vöröshagymát felszeletelem. A felhevített olajon a vöröshagymát üvegesre dinsztelem. Ráteszem a húst és a fűszerkeveréket, felöntöm a vízzel, felforralom, majd lejjebb véve a hőt addig párolom, míg a hús megpuhul.
Összekeverem a joghurtot, a felvert tojást, az előzetesen 2 ek. vízben elkevert kukoricalisztet és a sót. Kevergetve felforralom, majd lejjebb véve a hőt, hozzáadom a csirkét mártásával és 10 percig párolom.
Közben vajat olvasztok, 1 percig sütöm rajta a szétzúzott fokhagymát és mentát, majd az ételre öntöm.

Tanácsok:
Karfiolrizzsel tálalom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Xenia csirkés makarónia » Csirkekuglóf » Üveges csirke » Mandulás csirkemell
» Csirke sajtbundában » Ízletes csirkeszárny » Almás csirke fasírt » Csirkemell á la Stik
» Csirkecomb gazdagon töltve » Könnyű ebéd csirkehúsból » Indiai csirkecombok » Fincsi csirkemell
» Tepsiscsirke zöldborsóval » Római tálban sült csirke » Csirkemájkrém házilag » Csirkemelles palacsinta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.