Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Magos kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 kg liszt
1 kocka élesztő
6 dl víz
1 ek só
2 marék mag (len/szezám/napraforgó)

Elkészítés:
Az élesztőt beáztatom langyos vízbe (2dl a 6ból), kb.: 10-15 percre. A lisztet egy tálba szórom, beleteszem a magokat és a sót, majd összekeverem. Ezután hozzáadom az élesztős vizet majd elkezdem gyúrni és ahogy áll össze úgy még a szükséges mennyiségű vizet. A tészta inkább legyen kicsit keményebb mint túl lágy, mert akkor szétterül sütés közben.

Amikor a tészta összeállt, jó 1 órát pihentetem. Ezután a tálról sütőlapra teszem és tovább pihentetem még kb.: fél órát. Majd a hideg sütőbe teszem, a hőfokot 200 fokra kapcsolom. Így a kenyér még tovább kel a sütő melegedésével. A sütési idő nagyjából 3/4 óra. Ekkor kiveszem, felfordítom és megkopogtatom az alját. Akkor jó, ha kong. :)

Tanácsok:
A lisztet lehet keverni:

70/30 arányban fehér/teljes kiőrlésű tönköly liszt.
60/10/30 fehér/rozs/ teljes kiőrlésű tönköly liszt.

Sokféle variáció létezik! :)


A receptet beküldte: eperlevél


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos snidlinges kenyér » Elzászi kenyérlángos » Egyszerű kenyérsaláta » Trencséni kenyér, 750 g
» Szezammagos buci » Chia­magos kó­kusz­go­lyó » Diák kenyér » Szezámmagos sós aprósgok
» Afrikai kenyér » Finom Tea Kenyér Kanadából » Nagyanyám krumplis kenyere » Kenyér alaprecept
» Brazil banánkenyér » Tuti jó kenyér » Briell-féle püspökkenyér » Finom müzlikenyér


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.