Tutireceptek.hu fejléc

Tiszta rozskenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
2.5 kg rozsliszt
3 dkg élesztő
2 dl tej
5 dkg cukor


Elkészítés:
Az élesztőből,langyos tejből,cukorból kovászt készítünk.
A lágy kovászt elkeverjük a liszttel,jól összedolgozzuk,majd 4 órán át kelesztjük.
Ekkor megsózzuk,újra bedagasztjuk,és további 10 percig kelesztjük.
Tetszés szerint formázzuk,tetejét vízzel kenjük, s kisütjük forró sütőben.
Elkészítési idő: 2 óra,+ kelesztési idő


A receptet beküldte: KANÁRI

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» 30 perces rozskenyér » Teljes kiőrlésű rozskenyér » Savanyú rozskenyér » Rozskenyér
» Puffancs zsemle » Krémes kalács » Mandulakenyér » Gombás krumplipogácsa
» Gombás bejgli » Csülkös cipó » Burgonyás-köményes kenyér » Hagymás paprikás zsemle
» Köményes-rozsos kenyér » Falusi fehér kenyér » Zsúrkenyér vendégeknek » Káposztás töltött lángos


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.