Tutireceptek.hu fejléc

Tiszta rozskenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
2.5 kg rozsliszt
3 dkg élesztő
2 dl tej
5 dkg cukor


Elkészítés:
Az élesztőből,langyos tejből,cukorból kovászt készítünk.
A lágy kovászt elkeverjük a liszttel,jól összedolgozzuk,majd 4 órán át kelesztjük.
Ekkor megsózzuk,újra bedagasztjuk,és további 10 percig kelesztjük.
Tetszés szerint formázzuk,tetejét vízzel kenjük, s kisütjük forró sütőben.
Elkészítési idő: 2 óra,+ kelesztési idő


A receptet beküldte: KANÁRI

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» 30 perces rozskenyér » Teljes kiőrlésű rozskenyér » Rozskenyér » Savanyú rozskenyér
» Diós kifli » Almás-zabpelyhes kenyér » Könnyű "vollkorn" kenyér » Lavas (Ősi örmény kenyér)
» Krémes kalács » Paprikás-köményes stangli » Szögletes kenyér » Finom müzlikenyér
» Káposztás töltött lángos » Hagymás paprikás zsemle » Gombás krumplipogácsa » Kenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.