Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Makaróni mortadellával recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg makaróni, 25 dkg mortadella (vagy egyéb felvágott, például zalahús, esetleg párizsi), 2 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 púpozott evõkanál paradicsompüré, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál rozmaring, 1 teáskanál bazsalikom, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

Elkészítés:
Amíg a makaróni fõ, a mortadellát nagyon vékony csíkokra aprítom. A füstölt szalonnát apró darabokra vágom, és nagyobb serpenyõben a zsírját kiolvasztom. A szalonnazsírra ráteszem a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát, ezután beleteszem a mortadellacsíkokat, majd néhány percig kevergetve megpirítom. Rászórom a fûszereket, és felöntöm 2 dl vízzel. A serpenyõt befedem, és a ragut 10 percig párolom, közben egyszer-kétszer megkeverem. A sûrûre befõtt húsos mártásba elõször belekeverem a tejfölt, ezután pedig beleteszem a megfõtt, leöblített és lecsurgatott makarónit, majd az egészet alaposan összeforrósítom. Még a serpenyõben meghintem a reszelt sajttal és a megmosott, nagyon finomra aprított petrezselyemzölddel. Jól összekeverem, és azonnal tálalom.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült, sajtos makaróni » Szalámis makaróni » Gyors sonkás makaróni » Szardellás makaróni
» Paradicsomos makaróni » Csülkös rakott makaróni » Csabai makaróni » Joghurtos sült makaróni
» Amerikai sült makaróni » Eredeti milánói makaróni » Milánói makaróni » Magyaros makaroni
» Makaróni pite » Makaróni csirkehússal » Zöldborsos makaróni » Zöldségmakaróni


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.