Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mákbundában sült csirke zöldbabfőzelékkel recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
3 ek egész szemes mák
1 ek olívaolaj
1 kk fokhagymapor
1 nagy csipet só
frissen őrölt bors
45 dkg zöldbab
1,5 dl főzőtejszín
0,8 dl zöldségalaplé/ víz
2 ek olívaolaj
1/2 tk keményítő
1 tk őrölt curry fűszerkeverék

bors

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csirkemellet megtisztítjuk, majd bekenjük olívaolajjal, megsózzuk, -borsozzuk minden oldalán, majd meghempergetjük a tálba szórt mákban, úgy, hogy azt teljesen befedje.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egyben a csirkemellet, majd az előmelegített sütőben készre sütjük kb. 20 perc alatt (ügyeljünk rá, hogy ne száradjon ki a húsunk).
Közben elkészítjük a zöldbabfőzeléket, amihez a friss zöldbabot egy magasabb falú serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük alaplével.Ízesítjük a fűszerekkel, felforraljuk,majd hőkiegyenlítéssel hozzáadagoljuk a keményítővel kikevert tejszínt, és hagyjuk egyet forrni. (Így nem főzzük túl a zöldbabot, és kellemesen roppanós marad.)
A készre sült csirkemellet ujjnyi vastagra szeleteljük, és a frissen főtt zöldbabfőzelékkel tálaljuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke sajtbundában » Narancsos csirkemell » Csirkeragu metélttel » Zöldbabpüré csirkehússal
» Fehérborban főtt csirke » Sült csirkecomb » Joghurtos-kekszes csirke » Legfinomabb csirkemell
» ANANÁSZOS PÁROLT CSIRKE » Rakott csirke III. » Csirkés paella » Dióban sült csirkecomb
» varga féle csirke » Petrezselymes csirke » Csirkés-gombás fussili » Provanszi csirke


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.