Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mandarindzsem recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg mandarin
70-80 dkg cukor
3 dl víz
1 mokkáskanál szalicil üvegenként

Elkészítés:
A mandarint jól megmossuk és vékonyan lehámozzuk.A héját vékony csíkokra vágjuk 5 percig főzzük majd lecsepegtetjük.A mandarinról eltávolítjuk a keserű fehér belső héjat.Gerezdekre szedjük és eltávolítjuk a magokat.Szirupot készítünk ,amikor forr beletesszük a mandarinhéjat és a gerezdeket.kb 45 percig főzzük.Forrón az előmelegített üvegekbe töltjük.A szalicilt a két celofán közé tesszük(nem a dzsembe)és úgy zárjuk le.Száraz dunsztba tesszük.


A receptet beküldte: ronka

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citrom dzsem » Lekvár málnából » Mézes almalekvár » Meggy és szilva eltevése
» Füge dzsem » Narancsos répalekvár » Padlizsános zakuszka » Bodzadzsem 2.
» Fűszeres körtelekvár » Alma chutney » Banánlekvár » Pityókás fügedzsem
» Vegyespikáns lekvár » Diabetikus ribizli lekvár » Zöld paradicsomos lekvár » Narancs jam


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.