Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás sült hal sonkával, gombával, sajtmártással recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
600 g fagyasztott tengeri hal filé
50 g kukoricadara
2 db tojás
25 g szeletelt mandula

A mártáshoz:
500 g főző tejszín
200 g sajt
400 g szeletelt csiperkegomba (konzerv)
frissen őrölt bors
100 g sonka (szeletelt)

A díszítéshez:
4 csipet friss salátakeverék

Elkészítés:
A fagyos halról a jeget leolvasztjuk, sózzuk és borsozzuk. Addig félretesszük, míg a mártást elkészítjük. A sajtot lereszeljük, a sonkát felkockázzuk. A gomba levét leszűrjük. A sajtot, sonkát és a gombát összekeverjük, a tejszínnel és egy kis borssal ízesítjük, lefedjük és hűtőbe rakjuk fél órára.

A halat a kukoricadarával beszórjuk, a felvert tojásba belemártjuk, ezután meg a mandulában forgatjuk meg. Bő forró olajban kisütjük.

A halat forrón, a mártást hidegen tálaljuk, és egy kis salátával díszítjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkával töltött padlizsán » Zellerrakottas sonkával » Gombával töltött burgonya » Mogyorós-mandulás őzgerinc
» Mandulás banánkenyér » Karfiol sonkával » Sajtos penne sonkával » Bársonyos csirke gombával
» Mandulás kifli » Körte diós sajtmártással » Pirított csirke gombával » Mandulás tejleves
» Sajtos karfiol sonkával » Pecsenye gombával » Narancsos-mandulás kifli » Mandulás fokhagymaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.