Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns csibeszíveleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg csirkeszív,
1 db citrom,
2 evőkanál mustár,
őrölt fehérbors,
só,
5 dkg vaj,
1 evőkanál finomliszt,
1 dl tejföl,
1 dl tejszín,
40 dkg gomba,
1 db vöröshagyma,
1 db sárgarépa.

Elkészítés:
A csirkeszíveket megtisztítjuk, megmossuk, és bő, hideg vízben feltesszük főni.
Amikor felforrt, szűrőkanállal leszedjük a habját.
Megsózzuk, és beletesszük a megtisztított, négyfelé vágott sárgarépát meg a vöröshagymát.
A szívet lassú tűzön puhára pároljuk – viszonylag sokáig kell főzni, hogy tökéletesen megpuhuljon.
Ezután a répát és a hagymát kiszedjük, hiszen ezek csak az ízüket adták levesünknek. Beletesszük a megtisztított, cikkekre vágott gombát, és tovább főzzük, amíg a gomba
is megpárolódik.
Közben egy kislábasban a vajból meg a lisztből világos rántást készítünk.
Felengedjük a tejszínnel és a tejföllel, azután besűrítjük vele a levest.
Fehér borssal, mustárral ízesítjük, jól kiforraljuk.
Tálalás előtt pár csepp citromlével savanyíthatjuk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns borjúsült » Pikáns, párolt pulykaragu » Pikáns metélt palacsinta » Pikáns csirkemáj
» Pikáns metélt » Pikáns túrós palacsinta » Halszelet pikáns bundában » Pikáns tojáskrém (update)
» Pikáns karfiol » Pikáns babos köret » Tejfölös pikáns csirkecomb » Pikánsan pácolt csirkecomb
» Pikáns sajtmártás » Pikáns húspástétom » Pikáns saláta » Pikáns rizsgombóc


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.