Tutireceptek.hu fejléc

Márton-napi libasült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1db 3-3,2kg-os pecsenyeliba
4db szép alma

majoránna
őrölt fekete bors

Elkészítés:
Az egész tisztított libát megmossuk,leszárítjuk.A külső szárnycsontokat levágjuk.Az egész libát a fűszerekkel kívül-belül bedörzsöljük.Az almákat félbevágjuk,a magházukat kivesszük és a liba belsejébe nyomjuk.Sütőtepsibe téve 2ujjnyi vizet öntünk alá és 180fokos sütőben kb. két és fél órát sütjük.20perc sütés után a bőrét húsvillával megböködjük,1óra sülés után a hasára fordítva tovább sütjük,amíg a bőre pirosodni nem kezd,majd visszafordítva a hasa bőrét is piros,ropogósra sütjük.
Kivesszük a kisült libazsírból és melegen tartjuk.A libazsírt leöntjük a tepsiből addig,amíg a sötét szaftos részt el nem érjük.Ezt félretesszük,a megmaradt barna szaftos részen kevés vajat elmorzsolunk,liszttel megszórjuk,jól elkeverjük,forró levessel felengedjük,felforraljuk és átszűrjük.
Tálaláskor a megsült libát nyolc darabra vágjuk.Adagonként 2 db-ot teszünk a tányérra,vagy pedig tálra tálalva az egséz felvágott libát úgy,hogy minden darabra jusson egy sültalma-gerezd is.
Az elkészített mártást külön adjuk hozzá,narancs-vagy citromlével ízesítve.
Burgonyával,párolt káposztával tálaljuk,nagyon finom hagymás tört burgonyával is.


A receptet beküldte: moncsibaba100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Badacsonyi libasült » Ünnepi libasült » Libasült vöröskáposztával » Márton-napi libasült 2.
» Brokkolis pulyka » Mexikói rizses hús » Rántott hús egészségesen » Marha római tálban
» Majorannás hús » Virslitokány » Különleges vagdalt » Sült kacsacomb
» Kitin-pipi » Bohó csirke » Sajtos csirke jénaiban » Argentin csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.