Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Márton-napi libasült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1db 3-3,2kg-os pecsenyeliba
4db szép alma

majoránna
őrölt fekete bors

Elkészítés:
Az egész tisztított libát megmossuk,leszárítjuk.A külső szárnycsontokat levágjuk.Az egész libát a fűszerekkel kívül-belül bedörzsöljük.Az almákat félbevágjuk,a magházukat kivesszük és a liba belsejébe nyomjuk.Sütőtepsibe téve 2ujjnyi vizet öntünk alá és 180fokos sütőben kb. két és fél órát sütjük.20perc sütés után a bőrét húsvillával megböködjük,1óra sülés után a hasára fordítva tovább sütjük,amíg a bőre pirosodni nem kezd,majd visszafordítva a hasa bőrét is piros,ropogósra sütjük.
Kivesszük a kisült libazsírból és melegen tartjuk.A libazsírt leöntjük a tepsiből addig,amíg a sötét szaftos részt el nem érjük.Ezt félretesszük,a megmaradt barna szaftos részen kevés vajat elmorzsolunk,liszttel megszórjuk,jól elkeverjük,forró levessel felengedjük,felforraljuk és átszűrjük.
Tálaláskor a megsült libát nyolc darabra vágjuk.Adagonként 2 db-ot teszünk a tányérra,vagy pedig tálra tálalva az egséz felvágott libát úgy,hogy minden darabra jusson egy sültalma-gerezd is.
Az elkészített mártást külön adjuk hozzá,narancs-vagy citromlével ízesítve.
Burgonyával,párolt káposztával tálaljuk,nagyon finom hagymás tört burgonyával is.


A receptet beküldte: moncsibaba100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Márton-napi libasült 2. » Badacsonyi libasült » Ünnepi libasült » Libasült vöröskáposztával
» Apa-féle vasi pecsenye » Sült sertés nyakrész » Tejszínes hús » Sertéskockák baconban
» "Mérges pulyka" szelet » Csirkemáj almával » Almás csirke fasírt » Giros
» Zöldborsós sertéstokány » Aszpikos nyelv » Vese pikáns mártás » Azték csirkefalatok


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.