Tutireceptek.hu fejléc

Laskagombás tarja recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 szelet sertéstarja
50 dkg laskagomba
3 közepes fej vöröshagyma
kevés étolaj
ételízesítő

őrölt bors
granulált fokhagyma
majoranna ízlés szerint
olaj

Elkészítés:
A megmosott tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk granulált fokhagymával, és 1 órára hűtőbe tesszük.
A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk és felszeleteljük. A gombát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, amikor jól megmelegedett, beletesszük a hagymát, átforgatjuk, megszórjuk 1 mokkáskanál ételízesítővel, ugyanennyi őrölt borssal és 2 nagy csipet majorannát rámorzsolunk, ismét átforgatjuk, és kis idő múlva hozzáadjuk a szeletelt gombát. 2-3 percig sütjük, majd félretesszük a ragut. (Szükség esetén még sózzuk.)
A hússzeleteket megfelelő méretű tepsibe helyezzük, aláöntünk kb. 1,5 dl vizet, alufóliával jól lezárjuk, és a sütőbe helyezzük. Amikor a hús már majdnem puha, az alufóliát eltávolítjuk, és a hagymás gombát a szeletek tetejére halmozzuk, a levét is rácsepegtetjük, és készre sütjük.

Tanácsok:
Természetesen a laskagombát helyettesíthetjük csiperkével is, de az ízvilága nem lesz ugyanaz.

Köretként burgonyapürét ajánlok hozzá, de kockára vágott sült burgonyával is nagyon finom.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tarja burgonyafelfújttal » Bajor sertéstarja » Fokhagymás-mustáros tarja » Töltött tarja
» Sült tarja zöldséges ágyon » Csőben sült sertéstarja » Sült bab tarjával » Sült sertéstarja
» Cukkínis-gombás tarja » Sonkás-tarjás batyu » Fűszeres tepsis tarja » Rácos rakott tarja
» Savanyukáposztás tarja » Amerikai szaftos tarja » Grillen sült sertéstarja » Mézes-mustáros tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.