Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás-citromos csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirke vagy csirkedarabok
olaj
2 apróra kockázott vöröshagyma
2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
fél üveg vörösbor
fél liter paradicsomszósz (a legjobb 1 kis sűrített paradicsomot összekeverni sűrű ivólével )
4 citrom hajszálvékonyra szelve, kimagozva
25 dkg szőlő vagy maroknyi mazsola
1 szál kakukkfű
4-5 szegfűszeg

bors

Elkészítés:
Felvágjuk a csirkét darabokra. Nagy serpenyőben megpirítjuk minden oldalát aranyszínűre. Mellétesszük a hagymát, azt is pirítjuk vele. Aláöntjük a bort, fedő nélkül pároljuk benne a húst, majd mikor az kicsit elpárolgott, a paradicsomot is beletesszük úgy, hogy elfedje a húst. Pár perc múlva beletesszük a citromot, a fahéjat, a mazsolát, a kakukkfüvet, a szegfűszeget. Összepirítjuk. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

Tanácsok:
Ki lehet próbálni citrom helyett naranccsal, úgy is fenséges.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemelles húspogácsa » Kapros csirkemell » Mustáros, mézes csirkecomb » Rizses csirke
» Csirkés rizssaláta » Indiai csirkemell » Csirkemell vagdalt » Cukkinis currys csirke
» Csirkemáj rizottó » Baconos rakott csirke » Gombás csirkemájragu » Bundás csirkecombok
» Veronai csirke » Csirkemájpástétom » Csirkés saláta » Csirkemájjal töltött gomba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.