Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás-citromos csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirke vagy csirkedarabok
olaj
2 apróra kockázott vöröshagyma
2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
fél üveg vörösbor
fél liter paradicsomszósz (a legjobb 1 kis sűrített paradicsomot összekeverni sűrű ivólével )
4 citrom hajszálvékonyra szelve, kimagozva
25 dkg szőlő vagy maroknyi mazsola
1 szál kakukkfű
4-5 szegfűszeg

bors

Elkészítés:
Felvágjuk a csirkét darabokra. Nagy serpenyőben megpirítjuk minden oldalát aranyszínűre. Mellétesszük a hagymát, azt is pirítjuk vele. Aláöntjük a bort, fedő nélkül pároljuk benne a húst, majd mikor az kicsit elpárolgott, a paradicsomot is beletesszük úgy, hogy elfedje a húst. Pár perc múlva beletesszük a citromot, a fahéjat, a mazsolát, a kakukkfüvet, a szegfűszeget. Összepirítjuk. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

Tanácsok:
Ki lehet próbálni citrom helyett naranccsal, úgy is fenséges.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai tésztás csirke » Csirkés zöldségtál » Áfonyalekváros csirkemell » Sörös csirkecomb
» Kínai mogyorós csirke » Palacsintába bújt csirke » Sajtos-brokkolis csirke » Gombás csirkecomb
» Borsos csirkecomb » Almás csirkevagdalt » Juhtúrós csirkemell » Terefere csirke
» ANANÁSZOS PÁROLT CSIRKE » Gyömbéres káposztás csirke » Hagymás rántott csirkecomb » Szőlős csirke


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.