Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mediterrán dinnyesaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
30 dkg sárgadinnye
30 dkg görögdinnye
30 dkg koktélrák (mirelit)
1 dl + 1,5 evőkanál olívaolaj
2 citrom leve
1 evőkanál durvára vágott petrezselyem
só, fehér bors
zöldsaláta

Elkészítés:
A dinnyehúst magozd ki, darabold fel, Keverd el az 1 dl olívaolajat, a citromlevet, a petrezselymet, egy kevés sót és borsot. Tedd a dinnyéket ebbe a pácba, takard le, és tedd félre 30-40 percre. Közben mosd meg és darabold fel a saláta hozzávalóit. A rákokat hagyd kiengedni szobahőmérsékleten, papírtörlővel itasd le. Forrósítsd fel a 1,5 evőkanálnyi olajat, és pirítsd meg rajta a rákokat. Amikor kissé kihűlt, keverd össze a dinnyével. A salátákat tedd tálra, és halmozd rá a dinnyés rákot, locsold meg a maradék páclével.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mediterrán tészta » Mediterrán rakott zöldség » Mediterrán paradicsomtorta » Mediterrán lecsó
» Mediterrán csirkesaláta » Mediterrán töltött kenyér » Mediterrán krumplisaláta » Könnyű mediterrán öntet
» Mediterrán burgonyasaláta » Részeges dinnyesaláta » Mediterrán fűszerolaj » Dinnyesaláta II.
» Mediterrán salátatál » Mediterrán rakott krumpli » Dinnyesaláta » Mediterrán turmix


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.