Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mediterrán rántott csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db csirke (kb. 1,2 kg)
10 dkg liszt
2 tojás
10 dkg reszelhető sajt
10 dkg zsemlemorzsa
3 dl olaj
fél citrom vagy citromlé
fél csomag petrezselyem
só, őrőlt bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Keverje össze az olajat a citromlével, a sóval, a borssal és az apróra vágott petrezselyemmel. A megtisztított és feldarabolt csirkét pácolja a fűszeres olajban 4-5 órán keresztül, hűtőszekrényben. Időnként forgassa meg benne a darabokat, hogy a lé mindenhol egyformán érje. Pácolás után csöpögtesse le a húst, majd a lisztben, a felvert tojásban, és a reszelt sajttal összekevert zsemlemorzsában forgassa meg. Felforrósított olajban, de lassú tűzön süsse, fedő alatt. Köretnek sült hasábkrupli, vagy kukoricás rizs illik hozzá.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos csirkecomb » Rántott burgonya gombóc » Csirketorta » Mézes-currys csirke
» Mediterrán tésztasaláta » Gong-bao csirke » Gombás-csirkés batyu » Laktató tojás rántotta
» Tejszínes csirketokány » Csirkesaláta » Tejfölös-tepsis csirke » Perui csirke
» Currycsirke spenóttal » Töltött, rántott gomba » Ízletes csirke » Csirkecsorba szerb módra


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.