Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
egyszerû palacsinta alapmassza, 1 csésze levétõl leszûrt meggybefõtt (vagy házi rumosmeggy), 1 mokkáskanál õrölt fahéj, ízlés szerint porcukor, 2 dl tejföl.

Elkészítés:
A kimagozott meggyet ledarálom vagy nagyon apróra összevágom. A fahéjjal együtt belekeverem a palacsintamasszába, majd a szokásos módon megsütöm a kissé vastagabb palacsintákat. Kerek tûzálló tálba teszek egy palacsintát, megkenem a porcukorral összekevert tejföllel és ráborítom a második palacsintát. A rétegezést addig folytatom, amíg el nem fogy a palacsinta. A sütõben éppen csak átmelegítem és cikkekre vágva kínálom, mint a tortát szokás.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos palacsintametélt » Almás meggyes pite! » Meggyes babapiskótás » Meggyes bögrés
» Szilvás rakott palacsinta » Rumos-meggyes kókuszgolyóm » Macskaszem (meggyes) » Kakaós meggyes süti
» Jemeni palacsinta » Vári palacsinta (sós) » Ripsz-ropsz meggyes » Kevert meggyes-csokis süti
» Igazi amerikai palacsinta » Tejmentes palacsintatorta » A legjobb palacsintatészta » Meggyes-csokis felfújt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.