Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-tormás csülök recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db mellső csülök
20 dkg savanykás alma
20 dkg sárgarépa
10 dkg reszelt ecetes torma
2 tojássárgája
1 dkg törött fehér bors
3 dkg só
0,5 dl olívaolaj

Elkészítés:
A csülköket megtisztítjuk, majd sós hideg vízben feltesszük főni, és fedő alatt puhára főzzük. A léből kivéve, a csonthoz közelebbi oldalon felvágjuk, a csontot óvatosan kiemeljük, ügyelve arra, hogy ne essen szét.
Az ecetes tormába belereszeljük a meghámozott almát, a sárgarépát, hozzáadjuk a tojássárgákat, megsózzuk, megborsozzuk, majd ezt a tölteléket arányosan elosztva a két csülökbe, a csontok helyébe betöltjük. Zsineggel átkötjük, kiolajozott tűzálló tálba tesszük. Megkenjük a maradék olajjal, és előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük.
Amikor megsült hagyjuk kihűlni, majd a kötőzsineget eltávolítva, éles késsel nem túl vékony szeletekre vágjuk.

Tanácsok:
Salátával tálaljuk.
Paleo étrendbe is illik.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csülökfánk » Tepsis csülök székelyesen » Körtés csülök » Töltött csülök hidegen
» Mézes csülök » Káposztaleves csülökkel » Vendégváró csülök » Csülök sörös bundában
» Csordagulyás csülökkel » Csülökfalatok sütve » Fehérboros csülöksült » Mustáros csülök
» Fűszeres borjúcsülök » Sörben sült csülök I. » Préselt csülök húsvétra » Székely sertéscsülök


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.