Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-narancsos csirkeszárny recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 db csirkeszárny,
1 narancs leve,
1 fél citrom leve,
1 evőkanál szójaszósz,
1 evőkanál méz,
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Keverd össze a narancs és a citrom levét az összezúzott fokhagymával és a szójaszósszal. Az így kapott páclevet öntsd a narancs levét összekeverjük a zúzott fokhagymával valamint a szójaszósszal. Öntsd a páclevet, a forgójuknál kettévágott csirkeszárnyakra, és hagyd néhány órát állni. Vedd ki a húst a pácléből és forró olajban (a legjobb, ha Wokban) süsd meg. Sütés közben locsolgasd a visszamaradt páclével. Amikor a hús jól átsült, csepegtesd rá a mézet és gyors mozdulatokkal szedd ki (vigyázz, mert a méz gyorsan odaég, és keserű lesz a hús tőle) a wokból. Friss salátával nagyon finom.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros csirkeszárnyak » Csípős pácolt csirkeszárny » Kefires csirkeszárny » Kentucky csirkeszárny
» Sárgarépás csirkeszárny » Pikáns csirkeszárnyak » Ízletes csirkeszárny » Csirkemájas csirkeszárny
» Fóliás csirkeszárnyak » Sült csirkeszárny » Colában sült csirkeszárny » Mézes-narancsos csirke
» Ropogós csirkeszárny » Kínai csirkeszárnyak » Joghurtos csirkeszárnyak » Libanoni csirkeszárny


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.