Tutireceptek.hu fejléc

Mézes szilvakrém leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
70 dkg (fagyasztott) szilva

víz

fahéj

őrölt szegfűszeg

4 púpos evőkanál cukor

méz

2 csomag vaníliás cukor

1 doboz (2 dl) főzőtejszín

(és ha van otthon, 1 marék fagyasztott málna)



A tálaláshoz:

felvert tejszínhab

néhány szem szilva

Elkészítés:
0.) Néhány szem szilvát félreteszünk.
1.) A szilvát (és a málnát) felengedjük, majd egy fazékba tesszük és annyi vízzel felöntjük, ami épp ellepi. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget, és az egészen rottyantunk egyet.
2.) Megvárjuk, amíg picit kihűl, majd turmixgépbe tesszük és krémesre aprítjuk. Hozzákeverjük a tejszínt, és visszaöntjük az egészet a lábasba. Megint rottyantunk egyet rajta, majd hagyjuk teljesen kihűlni. megkóstoljuk, és ízlés szerint hozzáadunk annyi mézet, amennyi jólesik. (Én 4 evőkanálnyit belekevertem és nagyon finom lett.)
3.) Tálalásig a hűtőben tároljuk, majd felvert tejszínhabbal és néhány szem szilvával tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kler brokkolikrémlevese » Zellerkrémleves » Áfonyás krémleves » Tejszines őszibarackleves
» Mézes koktél » Gyors kukoricaleves » Pöttyös Mézes » Kötött galuska leves
» Bakonyi betyár leves » Őszibarack leves » Kelkáposztaleves » Az én mézespuszedlim
» Tejfölös gombaleves » Marhahúsleves májgombóccal » Gyömbéres mézeskalács » Gombaleves Juca módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.