Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorókrémes ropogós szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A ropogós réteghez:
20 dkg kakaós puffasztott rizs
15 dkg mályvacukor
5 dkg vaj
3 evőkanál víz

A krémez:
40 dkg mogyorókrém
20 dkg tejcsokoládé

A csokis réteghez:
15 dkg étcsokoládé
1,5 dl tejszín

Elkészítés:
A mályvacukrot, a vajjal és a vízzel vízgőz fölött felolvasztjuk. A kapott ragacsos masszához keverjük a puffasztott rizst. Fóliával bélelt 20 X 20 centis formába nyomkodjuk, jó szorosan. A krémhez a mogyorókrémet a tejcsokoládéval vízgőz fölött felolvasztjuk. Ráöntjük a ropogós rétegre. Kihűtjük, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A csokoládés réteghez a tejszínt felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a csokoládét. Addig keverjük, amíg krémessé nem válik. Ekkor visszahűtjük, majd a krémes rétegre öntjük..Újra hűtőszekrénybe tesszük és minimum 1 órát dermesztjük. Az elkészült süteményt tálalásig hűtőben tároljuk.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült madártej szelet » Ropogós kacsamell » Túrós burgonyaszelet » Radírszelet
» Túrós-őszibarackos szelet » Néger szelet » Hússzeletek bakonyi módra » Edus - Diplomata szelet
» Kekszes-túrós szelet » Csokis-diós szelet » Őzcomb gersliropogóssal » Amerikai szelet
» Mónika szelet » Császár szelet » Madártej szelet túrosan » Adventre: hercegszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.