Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós csirkemellfalatok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
filézett csirkemell (1 főre kb. 1/2),
só,
bors,
paprika,
olíva- vagy napraforgóolaj,
kukoricakeményítő,
liszt,
víz,
sütéshez olaj.

Elkészítés:
A filézett csirkemellet megmossuk, vékony csíkokra felvagdaljuk. Ráöntjük az olíva- vagy napraforgó olajat (1 csirkemellhez kb. 1 dl, nem kell, hogy tocsogjon), rászórjuk a fűszereket (ebben lehetünk kreatívak), kézzel összekeverjük, és állni hagyjuk 15-30 percet. 3 evőkanál kukoricakeményítőt és kb 3 evőkanál lisztet összekeverünk egy tálkában, pici sót adunk hozzá, majd annyi vizet, hogy kb. palacsintatészta állagú legyen (ez a mennyiség kb. 1 csirkemellhez elég, de ha elfogy, gyorsan keverhetünk még). Wokban vagy mélyebb serpenyőben jól felforrósítjuk az olajat (itt használhatunk pénzkimélés szempontjából napraforgóolajat is). A bepácolt csirkemelldarabokat jól megforgatjuk a kukoricakeményítős tésztában, és a forró olajba dobjuk. Addig sütjük forgatva, míg aranybarnára sül. Jó étvágyat!


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós diós » Ropogós csirkemellcsíkok » Vékony, ropogós pizza » Pipicom ala ropogós
» Pulykaropogós » Ropogós négysajtos pizza » Körte ropogós köntösbe » Túrós TV ropogós
» Ropogós gofri » Ropogós gyömbéres hering » Kapros cukkiniropogós » Ropogós tészta zöldséggel
» Zöldropogós » Sajtos zellerropogós » Ropogós tallérok » Krumplis ropogós


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.