Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós csirkemellfalatok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
filézett csirkemell (1 főre kb. 1/2),
só,
bors,
paprika,
olíva- vagy napraforgóolaj,
kukoricakeményítő,
liszt,
víz,
sütéshez olaj.

Elkészítés:
A filézett csirkemellet megmossuk, vékony csíkokra felvagdaljuk. Ráöntjük az olíva- vagy napraforgó olajat (1 csirkemellhez kb. 1 dl, nem kell, hogy tocsogjon), rászórjuk a fűszereket (ebben lehetünk kreatívak), kézzel összekeverjük, és állni hagyjuk 15-30 percet. 3 evőkanál kukoricakeményítőt és kb 3 evőkanál lisztet összekeverünk egy tálkában, pici sót adunk hozzá, majd annyi vizet, hogy kb. palacsintatészta állagú legyen (ez a mennyiség kb. 1 csirkemellhez elég, de ha elfogy, gyorsan keverhetünk még). Wokban vagy mélyebb serpenyőben jól felforrósítjuk az olajat (itt használhatunk pénzkimélés szempontjából napraforgóolajat is). A bepácolt csirkemelldarabokat jól megforgatjuk a kukoricakeményítős tésztában, és a forró olajba dobjuk. Addig sütjük forgatva, míg aranybarnára sül. Jó étvágyat!


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vékony, ropogós pizza » Körte ropogós köntösbe » Ropogós mogyorókrém » Ropogós hólabda
» Ropogós négysajtos pizza » Ropogós vadkacsa » Túrós-ropogós » Rizsropogós
» Csokis ropogós » Ropogós gofri » Burgonyás cukkinis ropogós » Andi sajtos ropogósa
» Töltött ropogós pogácsa » Ropogós kacsamell » Ropogós csülök Ancsi módra » Ropogós burgonya szeletek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.