Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorós cipócska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg vaj
8 dkg porcukor
csipet só
kb.1/2 üvegcse vanília aroma
15 dkg liszt
1 t.kan.sütőpor
1 tojássárgája
2 e.kan.tejszín
5 dkg mogyoró

Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, s a keverőtálba öntve hűtjük ki.
Hozzáadjuk a cukrot,sót,vanília aromát,s krémesre kikeverjük.
Hozzáadjuk a sütőporos, szitált lisztet, és összegyúrjuk.
A tésztát 24 egyforma részre osztjuk,kézzel mindegyiket ovális cipócskára formázzuk.
Egymáshoz nem túl közel, sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük őket.
Tetejüket éles késsel hosszában bevágjuk, tejszínnel elkevert tojássárgájával vékonyan bekenjük, durvára aprított mogyoróval megszórjuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A sütő középső sínjére toljuk a tepsit,175 fokra csökkentjük a hőt.
10-15 percig sütjük.
A sütőből kivéve a tepsiben pihentetjük 2-3 percig, majd rácsra szedve kihűtjük.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 80/db kcal

A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Berlini mogyorós süti » Ropogós Mogyorós » Mogyorós-körtés pite » Mogyorós almás
» Kávés-mogyorós szelet » Mogyorós golyócskák » Hajdina cipócska » Karamelles mogyorós csoki
» Csokis-mogyorós muffin » Földimogyorós sertéshús » Mogyorós csokitorta » Földimogyorós borzaska
» Mogyorós fánk » Mogyorószószos csirkemell » Banános-mogyorós muffin » Mogyorós álom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.