Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorós cipócska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg vaj
8 dkg porcukor
csipet só
kb.1/2 üvegcse vanília aroma
15 dkg liszt
1 t.kan.sütőpor
1 tojássárgája
2 e.kan.tejszín
5 dkg mogyoró

Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, s a keverőtálba öntve hűtjük ki.
Hozzáadjuk a cukrot,sót,vanília aromát,s krémesre kikeverjük.
Hozzáadjuk a sütőporos, szitált lisztet, és összegyúrjuk.
A tésztát 24 egyforma részre osztjuk,kézzel mindegyiket ovális cipócskára formázzuk.
Egymáshoz nem túl közel, sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük őket.
Tetejüket éles késsel hosszában bevágjuk, tejszínnel elkevert tojássárgájával vékonyan bekenjük, durvára aprított mogyoróval megszórjuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A sütő középső sínjére toljuk a tepsit,175 fokra csökkentjük a hőt.
10-15 percig sütjük.
A sütőből kivéve a tepsiben pihentetjük 2-3 percig, majd rácsra szedve kihűtjük.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 80/db kcal

A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyorós csokoládés banán » Földimogyorós sertéshús » Mogyorós almás » Mogyorós mézes szelet
» Mogyorós macskanyelv » Mogyorós táska » Csokis-mogyorós finom suti » Mogyorós-kókuszos rolád
» Mogyorós sertéscomb » Mogyorós álom » Csokis mogyorós Brownie » Mogyorós süti
» Mogyorós-zabpelyhes keksz » Gyerek mogyorós » Földimogyorós borzaska » Édes cipócskák


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.