Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorós cipócska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg vaj
8 dkg porcukor
csipet só
kb.1/2 üvegcse vanília aroma
15 dkg liszt
1 t.kan.sütőpor
1 tojássárgája
2 e.kan.tejszín
5 dkg mogyoró

Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, s a keverőtálba öntve hűtjük ki.
Hozzáadjuk a cukrot,sót,vanília aromát,s krémesre kikeverjük.
Hozzáadjuk a sütőporos, szitált lisztet, és összegyúrjuk.
A tésztát 24 egyforma részre osztjuk,kézzel mindegyiket ovális cipócskára formázzuk.
Egymáshoz nem túl közel, sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük őket.
Tetejüket éles késsel hosszában bevágjuk, tejszínnel elkevert tojássárgájával vékonyan bekenjük, durvára aprított mogyoróval megszórjuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A sütő középső sínjére toljuk a tepsit,175 fokra csökkentjük a hőt.
10-15 percig sütjük.
A sütőből kivéve a tepsiben pihentetjük 2-3 percig, majd rácsra szedve kihűtjük.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 80/db kcal

A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyorós süti » Mogyorós vagy diós kiflike » Kínai mogyorós csirke » Mogyorós golyócskák
» Mogyorós macchiato torta » Csokis mogyorós Brownie » Mogyorós vitaminsaláta » Hajdina cipócska
» Mogyorós csokoládés fagyi » Mogyorós csokitorta » Mogyorós csokoládés banán » Mogyorós-körtés pite
» Mogyorós szelet » Mogyorós csirke » Mogyorós csokigolyó » Mogyorós kosár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.