Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorós kosár recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

50 dkg liszt
25 dkg ráma margarin
fél csomag sütőpor
10 dkg porcukor
6 tojássárgája
1 evőkanál tejföl

A töltelékhez:

6 tojásfehérje
30 dkg kristálycukor
30 dkg darált mogyoró (vagy mandula, dió)
15-20 dkg finom lekvár

Elkészítés:
A tésztához a lisztet a margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a tojások sárgájával és a tejföllel összedolgozzuk. A kis kosárka formákat kibéleljük a tésztával.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot apránként hozzáadjuk, végül a mogyorót (mandulát, diót) is beleforgatjuk. A kis tésztakosarakba 1-1 kk. lekvárt töltünk, és erre rakjuk a mogyorós habot(1 evőkanálnyit kosaranként).
Előmelegített sütőben, közepes lánggal 12-15 percig sütjük.

Tanácsok:
Lisztérzékenyeknek Coelipán kenyérport is használhatnak hozzá.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Földimogyorós sertéshús » Mogyorós csokoládés fagyi » Kávés-mogyorós szelet » Mogyorós bucik
» Gesztenyés kosarak » Mogyorós-csokis sajttorta » Mogyorós mézes szelet » Gyümölcsös kosárka
» Ropogós Mogyorós » Mogyorós fánk » Kosárka forma receptje 2 » Kosárka
» Berlini mogyorós süti » Csokis-mogyorós kuglóf » Csokis-mogyorós fatörzs » Pikáns kosárkák


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.