Tutireceptek.hu fejléc

Mozzarella sült paradicsommal recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
4 érett, de kemény húsú, nagyobb paradicsom
4 nagy mozzarella golyó

őrölt bors
A fűszeres öntethez:
1 dl olívaolaj
1 kis csokor petrezselyem
2 gerezd nagyobb fokhagyma
1 kiskanál szárított bazsalikom

Elkészítés:
A paradicsomokat alaposan megmossuk, leszárítjuk, majd fél centi vastag szeletekre vágjuk. a mozzarellagolyókról leöntjük a levet, lecsepegtetjük, és a golyókat szintén fél centi vastag szeletekre vágjuk. Ezután a paradicsom- és a mozzarellaszeleteket kicsit egymásra fektetve a raklettsütő tálkáiba sorakoztatjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és a felfűtőtt raklettsütőben 12-15 perc alatt kicsit pirosra sütjük.

Amíg sül, elkészítjük a fűszeres öntetet. Az öntethez az olívaolajat az apróra vágott petrezselyemmel, a zúzott fokhagymával, szárított bazsalikommal elkeverjük. Ha megsült a paradicsomos mozzarella, meglocsoljuk a fűszeres olívaolajjal, és forrón tálaljuk. Frissen sült házi kenyeret vagy stanglit kínálunk hozzá, de pirítós kenyérre tálalva is nagyon finom.
A receptet Senyke küldte.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mozzarellagolyó » Mozzarellás bulgursaláta » Spenót Mozzarellahálóban » Hagymás mozzarellás csirke
» Mozzarellás polenta » Paradicsomos mozzarella » Hagymás mozzarellás tészta » Mozzarellás csirkemell
» Mozzarellás saláta » Mozzarellás saláta 2 » Mozzarellás hústekercs » Marinált mozzarella
» Juhtúrós gomba » Spárga és gombasaláta » Répa kuglóf » Sajtos rántott karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.