Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros-szezámos pogácsa recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 tk sütőpor
3 dkg vaj
1 ek magos mustár
6 dkg reszelt sajt
2 ek tej
2 ek szezámmag (tetejére)

Elkészítés:
Rugalmas tésztát gyúrunk a hozzávalókból, a tejet apránként adjuk hozzá. Kinyújtjuk, 16 pogácsát szaggatunk belőle. Tetejét megkenjük tejjel és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben, forró gőzben (egy tepsiben vizet teszünk a sütőbe) aranybarnára sütjük.

Tanácsok:
Nekem több tej kellett, sót is tettem bele. 12 gombócot formáztam a tésztából, kicsit ellapítottam. Vízzel kentem a tetejét és beleforgattam az előzőleg megpirított szezámba.
Májas zöldségleves "körete".
DODICA legényfogó leveséhez hasonló.


A receptet beküldte: spatifillum


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós pogácsa II. » Túrós zabpelyhes pogácsa » Mint a pogácsa » Citromos pogácsa
» Zsúr pogácsa » Húspogácsa boros lében » Réteges tepertős pogácsa » Grillezett húspogácsa
» Pihe-puha pogácsa » A legjobb krumplis pogácsa » "Busó"pogácsa » Sörös-tepertős pogácsa
» Sajtos pogácsa, kifli » Árpás pogácsa » Sajtos-sonkás pogácsa » Töltött ropogós pogácsák


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.